Vánoční charitativní bazar pomůže zdravotně postiženým

Brněnská nezisková organizace Domov pro mne, z.s., která pomáhá lidem se zdravotním postižením, Vás srdečně zve na svůj první charitativní bazar. Bazar se uskuteční ve dnech 28. – 29. 11. 2015 od 10.00 do 19.00 hodin v Café Práh (Ve Vaňkovce 1, Brno).

Návštěvníci se mohou těšit na různé zajímavé a originální kousky! Na bazaru se budou prodávat například rukodělné výrobky, vánoční ozdoby, bytové dekorace, potřeby do domácnosti, hračky, oděvy a doplňky. Výtěžek z bazaru půjde na podporu sociální služby osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením. Díky této službě může 60 dětí a dospělých se zdravotním postižením žít kvalitní život a začlenit se do společnosti.

„Doufáme, že naše akce osloví mnoho lidí a přijdou si k nám nejen nakoupit vánoční dárky, ale také se nadýchat vánoční atmosféry. Pro malé i velké připravujeme výtvarnou dílnu, kde si budou moci vytvořit vánoční přáníčko nebo ozdoby.“ říká hlavní organizátorka celé akce Mirka Černá. Mirka Černá pracuje v Domově pro mne jako osobní asistentka pro lidi se zdravotním postižením již 2 roky a charitativní bazar organizuje jako svůj studentský projekt v rámci dálkového studia na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o.p.s. v Jihlavě. „Chtěla jsem, aby můj školní projekt byl užitečný a měli z něho prospěch především klienti osobní asistence. Již v minulosti jsem takto v rámci školního projektu zorganizovala celodenní výlet pro děti s mentálním a kombinovaným postižením.“ dodává s nadšením v hlase.

Pokud máte doma v komoře schované nevhodné svatební dary, ve šperkovnici bižuterii, kterou nenosíte, ve skříni nové oblečení, které Vám nesedí, přečtené knihy, na které sedá prach a další věci, které je Vám líto vyhodit, ale na nic je nepotřebujete, můžete je darovat na bazar a podpořit dobrou věc! Věci je možné zanést do sídla organizace na ulici Kounicova 42 do pátku 27. 11. 2015. Pro více informací volejte na tel.: 605 035 380 nebo navštivte webové stránky na adrese www.domovpromne.cz.